Hiihtokoulut

Hyvinkään Hiihtoseuran hiihtokoulut

Hiihtokoulut ja Hopeasompa valmennusryhmien yhteisharjoitukset jatkuvat elokuun loppupuolella.
Hiihtokouluja ja yhteisharjoituksia järjestetään pääsääntöisesti kerran viikossa.
Harjoituksiin kokoonnutaan Paukunharjulla, mutta myös kaupungilla vaihtuvissa paikoissa.
Kesäkaudella ohjelmassa on monipuolisia hiihtoa tukevia sulanmaan harjoitteluja, kun taas lumella
keskitytään hiihtotaitojen ja tekniikoiden oppiseen.

Lasten hiihtokouluihin ovat tervetulleita n. 7-12 vuotiaat hiihdosta kiinnostuneet lapset ja nuoret. Ennen lumentuloa on ohjelman pääpaino leikinomaisessa tekemisessä sekä hiihtämistä tukevassa harjoittelussa. (kestävyyttä, taitoa, nopeutta) Lumien tullessa pääpaino on hiihtotaitojen kehittämisessä. Hiihtokoulussa käydään läpi vapaan sekä perinteisen hiihtotekniikat, opetellaan alamäen ja ylämäen tekniikat, käännöksiä yms. Hiihtokoululaiset jaetaan ryhmiin iän ja taitojen perusteella.

Hopeasomparyhmään puolestaan on tervetulleet n. 13-16 vuotiaat, joilla mahdollisesti on
kilpailullisia tavoitteita. Osa ryhmäläisistä harjoittelee kesä- ja syyskaudella jo omatoimisestikin.
HS-ryhmään on helppo tulla mukaan eikä edellytä kilpailuihin osallistumista.
Vain innostusta ja aktiivisuutta lähteä kokeilemaan.
Hopeasompa-ryhmä kokoontuu yleensä omana ryhmänä, mutta satunnaisesti myös muiden
hiihtokouluryhmien kanssa.
Kilpailemisesta kiinnostuneille hankitaan vakuutuksen sisältävä lisenssi

Kaikille hiihtokouluryhmille annetaan suksien hankinta-, huolto- sekä voiteluohjeita.

Hiihtokoulun hinta 15€. Kaksi kertaa voi käydä kokeilemassa veloituksetta.

Varusteet:
- Kesäkaudella sään mukaiset ulkoilu / lenkkeilyvarusteet, sekä kävelysauvat.
- Talvella samoin sään mukaiset ulkoilu / lenkkeilyvarusteet.
  - perinteisen hiihtotekniikan kerroilla mielellään pitovoidellut tai pitopohjasukset.
  - vapaan hiihtotekniikan kerroilla pitovoiteettomat sukset.
  - samat vaatetukset sopivat molempien hiihtotapojen harjoitteluun.
Valmentajat ja ohjaajat auttavat sekä opastavat tarvittaessa voitelussa.

Ilmoittautumiset:
Ennen harjoitusten alkamista ohjaajalle.

Hiihtokoulun ohjelmasta yms. ilmoitetaan näillä seuran nettisivuilla ajankohtaisissa sekä
tällä hiihtokoulusivulla. Myös seuran facebookkiin päivitetään kaikki tapahtumat.

Oletko kiinnostunut maastohiihdon
              harrastamisesta?

Pelkkä positiivinen asenne riittää!

Nuorten harjoitusryhmät
      kokoontuvat pääsääntöisesti